10/02/2017

Onzena edició de les Jornades de la Tòfona

Hem presentat l’onzena edició de les Jornades de la Tòfona, que seran del 7 al 28 de febrer. Aquest any hi participen deu restaurants: Cal Ros, Duc de l’Obac, Celler de Can Roca, Umai, la Banyeta, la Riera de Sant Martí Vell, Egg Gastronomia, Occi, Massana i Divinum. En tots aquests restaurants “hi haurà producte elaborat amb tòfona”. “N’hi ha que fan un menú de la tòfona, d’altres que han elaborat una carta paral·lela a la carta del restaurant i n’hi ha algun que ofereix plats amb tòfona”, volem destacar que, malgrat que fan unes jornades, “a la majoria de restaurants hi ha tòfona pràcticament tot l’any”.

La presentació de les jornades es va fer a l’aula gastronòmica del Mercat del Lleó. És per això que alguna de les parades del mercat venen tòfona aquests dies. “La tòfona és un producte bastant car. La bona es pot trobar entre els 700 i els 1.100 euros el quilo”, el preu pot variar cada setmana perquè és un bolet i depèn molt del temps. Però en els plats “només s’utilitzen uns grams perquè és molt aromàtica” i “per això surt bé de preu”. Hi ha, segons es va comentar a la presentació, moltes classes de tòfona: de cultiu o assilvestrada i que prové de la vall del Llémena o de la Garrotxa, però també hi ha tòfona secundària. Les jornades ja s’han consolidat i  van néixer per recuperar aquest bolet, que antigament s’utilitzava molt a la cuina però el preu del qual va fer que es deixés de banda. “Amb les jornades expliquem que no és un producte elitista i que es molt present a la cuina”

Es presenten les 10es Jornades de la tòfona a Girona organitzades pel col·lectiu gastronòmic Girona Bons Fogons

03/02/2016

Amfitrions de la nova collita d’oli de la DOP Empordà

01/01/2017

Onzenes jornades de l’arròs del 15 de juny al 15 de juliol

16/06/2017
COL·LECTIU GIRONA BONS FOGONS
iglésiesassociats