20/12/2017

Es presenta a Girona l’oli novell de la DOP Oli Empordà

El passat dissabte 16 de desembre la DOP Oli de l’Empordà va presentar l’oli de la nova collita a Girona.

Durant tot el matí va donar a conèixer aquest apreciat producte en un espai ubicat a l’exterior del Mercat del Lleó on les persones que s’hi van apropar van poder tastar i adquirir directament dels productors. Enguany els trulls de la DOP que hi van assistir van estar Empordàlia SCCL, Xavier Maset Isach, Trull Ylla SL, Oli Serraferran (Oli de Ventalló SL), i Celler Cooperatiu d’Espolla SCCL.

Les persones que s’hi van apropar a més van poder participar en una acció solidària que va permetre lliurar cent litres d’oli de la DOP al Banc dels Aliments. El tast es va fer acompanyat amb pa de Tramuntana, que va facilitar el Gremi de Flequers Artesans de Girona.

A més els consumidors que van voler van poder participar al sorteig d’un pack d’olis de la DOP Oli de l’Empordà, fent-se fotografies al photocall i pujant-les al Facebook de la Denominació d’Origen Protegida.

 

Nova tapa «Oli de l’Empordà»

Jaume Vila, del restaurant la Banyeta i del col·lectiu de cuina Girona Bons Fogons, va preparar per a l’ocasió una tapa elaborada amb formatge del Mas Borni, carabassa, avellanes, paté d’olives i oli de la DOP. Els assistents que ho van voler van poder provar la tapa a la mateixa parada a l’exterior del Mercat del Lleó.

 

Presentació a Figueres

El dissabte 23, tindrà lloc la presentació a Figueres, a la placeta baixa de la Rambla de 10 a 14 h. del matí. Durant tot el matí es podrà tastar i adquirir l’oli nou directament dels productors de la DOP. A les 10 del matí es farà un esmorzar de pa amb oli i xocolata i posteriorment, a les 12 h, una sessió de cuina en directe a càrrec de l’Escola d’Hostaleria de Figueres.

 

Promoció en els restaurants de Girona Bons Fogons

A més, per promocionar l’oli de la nova collita, es poden trobar durant tot el mes de desembre als restaurants adherits al col·lectiu gastronòmic Girona Bons Fogons –Duc de l’Obac, El Celler de Can Roca, La Banyeta, La Riera de Sant Martí Vell, Massana, Occi; Umai, Divinum, Novara Hotels i EGG Gastronomia–  que disposen d’aquest oli a les seves taules.

 

La collita d’enguany

Simon Casanovas, president de la DOP Oli de l’Empordà, va explicar que la collita d’enguany és reduïda quant a quilos d’olives, però que gràcies al seu alt rendiment permet disposar d’una producció normal d’uns quatre-cents mil litres d’oli. La collita s’ha avançat 15 dies a causa fonamentalment a les peculiars condicions meteorològiques d’enguany. Això ha afavorit una qualitat excel·lent que es tradueix en un oli extraordinari pel que fa a les seves propietats organolèptiques.

 

La DOP Empordà

L’oli d’oliva verge extra protegit amb la DOP Oli de l’Empordà s’elabora a partir d’oliveres inscrites en el registre corresponent de les varietats autòctones ‘Argudell’, ‘Curivell’, ‘Llei de Cadaqués’ i la varietat tradicional arbequina. Es considera com a varietats principals la varietat ‘Argudell’, que aporta la personalitat sensorial, i que hi és present en un percentatge mínim d’oli del 51% de la composició varietal.

Són olis que en boca presenten un sabor amarg de tipus mitjà, amb aromes que normalment recorden l’herba acabada de tallar i les nous; també poden aparèixer aromes de fruites exòtiques, fruites verdes o carxofa, així com presentar una sensació final d’ametlla.

La zona de producció comprèn els terrenys situats en els municipis de les comarques de l’Alt Empordà i el Baix Empordà, principalment, i alguns municipis limítrofs de les comarques del Gironès (Flaçà, Llagostera, Madremanya, Sant Jordi Desvalls, i Viladasens), i el Gironès (Crespià, Esponellà i Vilademuls).

 

Agraïm a CUPATGES.CAT de Nació Digital, aquest extens i complert article. Ens fa especial il·lusió, ja que la cobertura i l’importància es posa a l’altura del producte.

 

Oli de l’Empordà DOP a l’Espai Cuines

18/12/2017

Es presenten les 10es Jornades de la tòfona a Girona organitzades pel col·lectiu gastronòmic Girona Bons Fogons

03/02/2016

Col·laborem amb la DOP Oli de l’Empordà

14/12/2017
COL·LECTIU GIRONA BONS FOGONS
gironabonsfogons