01/01/2017

Amfitrions de la nova collita d’oli de la DOP Empordà

Com ja fa anys som amfitrions de la nova collita d’oli de l’Empordà. Per promocionar l’oli de la nova collita, es podran trobar durant tot el mes de desembre als restaurants adherits al col·lectiu gastronòmic Girona Bons Fogons (Cal Ros, Duc de l’Obac, El Celler de Can Roca, La Banyeta, La Riera de Sant Martí Vell, Massana, Occi i Egg Gastronomia) que disposaran d’aquest oli a les seves taules.

El 17 de desembre es va fer la presentació de la nova collita a Girona. L’acte es va fer a l’exterior del Mercat del Lleó un espai on es va donar a conèixer l’oli nou de la DOP Empordà. Es va tastar i adquirir l’oli verge extra directament dels productors de la DOP —Empordàlia SCCL, Xavier Maset Isach, Trull Ylla SL, Celler Cooperatiu d’Espolla SCCL i Oli Serraferran (Oli de Ventalló SL)—, i també participar en una acció solidària que permetrà a la DOP donar cent litres d’oli al Banc dels Aliments. El tast es va acompanyar amb pa de Tramuntana, que facilita el Gremi de Flequers Artesans de Girona.

 

La collita d’enguany
Simon Casanovas, president de la DOP Oli de l’Empordà, preveu una collita reduïda com el darrer anys, d’uns quatre milions de quilos, que també se situarà per sota de la mitjana habitual. La minva d’aquesta any en la collita és deguda a l’excés de pluja durant la floració, però també l’ha afectat la sequera de l’estiu, retardant-ne la maduració i provocant un oli més verd, és a dir amb millors qualitats organolèptiques. Per aquests motius la producció de més de 600.000 litres d’oli es preveu d’una qualitat excel·lent.

Amfitrions de la nova collita d’oli de la DOP Empordà

01/01/2017

Onzena edició de les Jornades de la Tòfona

10/02/2017

Onzenes jornades de l’arròs del 15 de juny al 15 de juliol

16/06/2017
COL·LECTIU GIRONA BONS FOGONS
iglésiesassociats